Vendégkönyv

Oldalszám:
256
Borító típusa:
keménytábla
Kiadás éve:
2014
Súly:
700 gr
Státusz:
Raktáron
3.200 Ft
+
-

Termékleírás

"Sokan nem sejtik, hogy amikor az író legújabb kötete végére odateszi a pontot, valami olyasfélét érez, mintha gyermekei száma gyarapodott volna eggyel. Mert a gyermek - legyen bár kedves vagy rideg, jólelkű vagy alattomos, zseni vagy ostoba - a mi testünkből-lelkünkből fakadt. Különben is, születése pillanatában minderről még semmit nem árul el.
Íme, legújabb szellemi gyermekem! Mint egykor Odüsszeusz tette, felemelem a nap - a bölcsesség, az élet, a szépség szimbóluma - felé. Fogadjátok be vagy taszítsátok ki az emberek közösségéből!
A testvérek sem egyformák; ugyanez mondható el könyveimről is. Az első a türelmetlen, nyugtalan ifjúság könyve volt. A második az egyensúlyát meglelt léleké, a harmadik a keserű csalódásé, a negyedik a metamorfózisé. S a jelenlegi, a legifjabb a barátságé, az emberekbe vetett hité, mely erényeket napjainkban száműzni látszik az önzés, a pénz utáni gátlástalan hajsza. Mégis bízom fennmaradásukban, hiszen a legrégibb időktől fogva túléltek minden katasztrófát, megpróbáltatást.
Akinek tehát még jelent valamit a „VADÁSZBARÁTSÁG” szó, bizalommal vegye kezébe legújabb munkámat. De azok szíves figyelmébe is merem ajánlani, akiknek e fogalom semmit nem mond. Hátha okulnak, netán tanulnak az általam közreadott gondolatokból."

A kívülállók általában nehezen tudják átérezni a vadászok lelkiségét, a hóban, sárban, forróságban hegyeket és pusztákat járó "puskás emberek" életérzését. Kevés laikus veszi a fáradtságot arra is, hogy fellapozzon egy-egy vadászkalandokról szóló kötetet, pedig ezek olvasása talán fényt derítene a vadászélet általa alig ismert aspektusára. Videcz Ferenc ötödik kötetének alapélménye a "vadászbarátság" fogalma, olvasását az ez iránt tisztelettel viseltető társainak jó szívvel, a többieknek pedig okulásul ajánlja. A fekete-fehér grafikákkal illusztrált kötet fejezeteiből megtudhatjuk, hogy a vendégvadászat nem csupán a vad űzésének közös izgalmát, hanem az emberi kapcsolatok elmélyítésének és ápolásának egy sajátos formáját is jelentheti. A kötet végén színes képek melléklete, versek, a Vadászköszöntő és a Vadászdal (Vadász himnusz 1, 2) szöveges kottái és Természetkalendárium található.

További ajánlatunk

Ébredés az erdőn

Dr. Szilárd Ferenc

3.800 Ft2.300 Ft
Jeles világjárók nyomdokain 2. kötet

3.400 Ft2.500 Ft
A sivatag aranya

Zane Grey

2.000 Ft600 Ft