Van a vadászati kultúrának egy olyan hordozója, amely tömegesen jut el még a vadászatot csak hírből ismerők táborába is: ez a vadászkönyv. A könyvnek azért is kitüntetett a szerepe, mert általa megjeleníthetjük és kézbe vehetjük vadászati kultúránknak – egyetemes kultúránk e sajátos, mégis szerves részének – olyan területeit is, amelyek a vadászattól távol álló érdeklődők számára nem, illetve csak nehezen elérhetőek, legfőképpen pedig elülteti az olvasóban a természet tiszteletét és szeretetét.

Dénes István (1949–2008) szerkesztő, könyvkiadó és gyűjtő ebben a szellemben, a természeti és vadászirodalom rajongó szeretetével, a küldetéstudat szakmai alázatával hozta létre annak idején a Dénes Natúr Műhely Kiadót. A szép könyvek megszállottját, a vadászt és családapát a nyugalom, a jó levegő, a természet közelsége hozta Zámorra, ahol az általa indított családi vállalkozás azóta is, immár csaknem két évtizede természeti, vadászati témájú könyvek kiadásával foglalkozik, és időközben valóban megteremtette a hazai könyvkiadás e szegmentumának legjelesebb, mind az alkotók és az olvasók, mind a könyvszakma körében az ország határain túl is ismert és elismert műhelyét. Számos híres tudós, utazó könyvét rendezte nyomda alá, többek között gróf Almássy László könyvét is, amelyhez dr. Kubassek János az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója írt bevezetőt, s ő adta ki az Ausztráliában élő természettudós, Dr. Hangay György életműsorozatát.

Felesége és leánya immár nélküle, de az ő szellemében folytatja az általa megkezdett munkát: az itthon és külföldön élő régi és kortárs magyar vadászírók sorozata immár a századik kötetéhez közelít; a XIX. századi és a múlt század első felében alkotó szerzők már-már elfeledett vagy csak nehezen hozzáférhető munkáit, a klasszikus magyar vadászirodalom gyöngyszemeit újra az olvasók elé táró, a maga nemében egyedülálló könyvsorozat pedig már 24 kötetre duzzadt, s további hajdani, illetve kortárs magyar és külföldi vadászírók művei vannak előkészületben vagy szerepelnek a kiadó tervei között, többek közt gróf Apponyi Henrik több mint öt évtizeddel ezelőtt megjelent nagy sikerű vadászútirajza vagy P. H. Capstick világszerte bestsellernek számító művei.