Az én Gemencem

Oldalszám:
235
Borító típusa:
keménytábla
Kiadás éve:
2016
Súly:
500 gr
Státusz:
Jelenleg nem rendelhető
5.500 Ft

Termékleírás

"Örömmel és büszkeséggel ajánlom Önöknek Zilai János Az én Gemencem című könyvét.

Úgy hiszem, nem kell bemutatni Jánost a vadászoknak, hiszen több évtizeden át alázatosan, ugyanakkor mindvégig megalkuvást nem ismerő, kiemelkedő szakmai színvonalon végzett munkájával emblematikus alakja lett a vadászati szakembereknek.

Egész életpályájára meghatározó hatással voltak a családi szakmai vonal miatt Gemencen, Góga kerületben töltött gyermekévek. Rövid kitérőket eltekintve egész életében a gemenci tájegység vadgazdálkodásában dolgozott. Ki ne ismerné hát jobban ezt a csodálatos, ugyanakkor a Duna közelsége miatt sokszor keservesen nehezen kezelhető, de a magyar vadgazdálkodás világhírűvé válásához oly nagyban hozzájáruló területet, mint Ő.

Könyvében részletesen bemutatja Gemenc különböző vadászkerületeit. Az egyes kerületek általános jellemzésén túl egyúttal különleges, múltidéző teadélutánra invitálja az olvasót. Minden tájegységnél felidéz egy, a rendszerváltást megelőző időkben történt meghatározó eseményt is izgalmas és színes szakmai életéből, a legemlékezetesebb vadászataira, vendégvadászataira pedig külön fejezetekben emlékszik vissza.

Bátran állíthatom,hogy hiánypótló művet kaptunk Jánostól, nemcsak a világhírű gemenci tájegység, de a vadászati szakma szempontjából is. Hiszen János karakteres szakmaisága, szerény, ugyanakkor erős és határozott jelleme példaként kell, hogy álljon a felnövekvő vadászgenerációknak. Izgatottan várjuk a könyv folytatását is, amelyben a rendszerváltást követő idők hangulatait eleveníti majd fel a szerző."

Oláh Csaba a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke

A könyvet a Vadászati Kulturális Egyesület adta ki.

A szerző további könyvei

Az én utánkereséseim

6.500 Ft
Jelenleg nem rendelhető

További ajánlatunk

Három kislány, három nyuszi

3.600 Ft2.800 Ft
Télen-nyáron vadcsapáson

4.200 Ft
A sparhelt titkai

Bors Richárd

2.700 Ft